Ресторатори та епідеміологи розробили протокол

Карантин продовжується, а заробляти потрібно. До рішучих дій взялися голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко та епідеміолог Андрій Александрін. Вони спільно розробили протокол заходів безпеки, аби можна було відкрити літні тераси кафе. Ресторатори в столиці влаштували акцію.

Отож, поки рішень влади немає — підприємці-рестроратори взялися до справи. Спільно із провідними інфекціоністами та епідеміологами провели акцію в столиці, аби привернути увагу до питання відкриття літніх терас кафе та ресторанів. Аби показати: це можна зробити безпечно.

Протокол із відповідними вказівками: як діяти, аби люди могли заробляти і водночас убезпечити їх та клієнтів закладів на найвищому рівні, розроблено. Його надали до Держпродспоживслужби, нададуть і міській раді.

«Науковці кажуть, що ми будемо перебувати в цьому вірусі два рок, і це дуже складний період часу. Але це не означає, що ми можемо два роки сидіти. Такого собі ніхто не може дозволити. Завтра можуть бути інші віруси, інші виклики, і це не означає, що ми кожних пів року можемо собі дозволити хоча б тиждень. Ми маємо навчитися з цим жити» — повідомила голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко