Вихованці прикордонного загону підкорюють Україну та світ

Виживання, орієнтування та військово-патріотичні заходи. У Державному прикордонному загоні Житомирської області виховується понад 40 чемпіонів України, Європи та світу по рукопашному бою і козацькому двобію. Дітей навчають виживати у будь-яких умовах і виховують як справжніх патріотів своєї держави.  

«Спортивний клуб створено для того, щоб діти прикордонників та діти з міста могли приїздити та вивчати початкову військову підготовку, бойові мистецтва. У нас по списку більше 40 дітей, займаючись у військовій частині вони бачать ззовні військову службу, а потім спілкуючись із військовослужбовцями самі для себе приймають рішення йти їм в подальшому служити чи ні», — сказав засновник, керівник та тренер спортивного клубу «Омега» Валентин Романчук.

Військовий священник наголошує, що важлива не лише військова або фізична підготовка, а й духовний розвиток дітей. 

«Діти мають хороші бойові навички і якщо з ними не проводити бесід, виростуть хулігани. Тому ми даємо їм розуміння, що все ж таки вони не повинні мати злоби в своєму серці, мали спортивний інтерес і розуміли, що перед ними стоїть людина і такий самий спортсмен, який хоче мати певні досягнення», — розповів військовий священик Андрій Янін.

Своїми медалями пишаютьься вихованці загону, діти поділилися враженнями від занять та розповіли чи планують в майбутньому поєднати своє життя з професією військових. 

Заняття у спортивному клубі коштують 300 грн, але весь військовий інвентар безкоштовно забезпечує Державна прикордонна служба. 

Після закінчення клубу, випускники загону мають можливість навчатися у державних академіях прикордонної служби. Цього року у Житомирі випускається 7 учнів, 5 з них вступатимуть до академії, один до Житомирського військового інституту та двоє прийдуть на контрактну службу в цей самий прикордонний загін