На Житомирщині за минулий тиждень поліцейські розшукали 22 зниклі дитини

Літо — пора відпочинку дітей і особливої відповідальності дорослих за їхнє життя і здоров’я. За тиждень на Житомирщині поліцейські розшукали 22 зниклі дитини.

Днями до Новоград-Волинського райвідділку поліції зателефонував батько та повідомив, що зник його 11-річний син у селищі міського типу Городниця.

Однією з найпоширеніших причин, чому діти йдуть з дому є підліткова закоханість, — розповідають поліцейські. 

Особливу увагу поліцейські звертають також на відчинені вікна у теплу пору року, оскільки це небезпечно для дітей. Москітна сітка створює ілюзію замкненого вікна, вона не є захистом. Також поліцейські разом з рятувальниками влітку постійно проводять превентивну роботу біля водойм. 

Поліцейські закликають батьків бути відповідальними та організовувати безпечний літній дитячий відпочинок. А також обов’язково, якщо дитина зникла телефонувати за номером 102.

«Якщо дитина зникла, вони мають право одразу звернутися до поліції, не потрібно добу чекати. Зникла, хвилюєтеся, немає, одразу телефонуєте на 102. Це допоможе швидше встановити, повернути і запобігти надзвичайній події» — повідомила керівник підрозділу ювенальної превенції Житомирщини Наталія Гончарук