У Житомирі відбувся Чемпіонат області з кікбоксингу: на змагання з’їхалося 125 бійців

733

У Житомирі відбувся Чемпіонат Житомирської області з кікбоксингу WAKO під назвою «Северин Наливайко» приурочений до 30-ї річниці незалежності України. Сьогодні бої проходять під гаслом «У свободі наша сутність». Таким чином серед молоді популяризують не лише здоровий спосіб життя, а й патріотично виховують бійців. 

Кожен турнір приурочують до історичних подій, які вплинули на формування українсько-національного характеру. За приклад для дітей беруть видатних постатей. Сьогодні це Северин Наливайко. Головний тренер каже, дітям така тематика подобається.  

«Вони вважають себе спадкоємцями цих людей і теж вважають себе козаками й гайдамаками, зараз це Северин Наливайко — такий зразок мужньої, сміливої, рішучої людини, наполегливої у досягнені мети» — повідомив головний суддя змагань, Заслужений тренер України В'ячеслав Гопанчук.

Сьогодні у Чемпіонаті бере участь 125 бійців з Бердичева, Радомишля, Коростеня та Житомира. 

«Цей Чемпіонат відбірковий, ми традиційно, щорічно проводимо такі змагання з метою відбору збірної команди для участі у Всеукраїнських змаганнях» — додав головний суддя змагань, Заслужений тренер України В'ячеслав Гопанчук.

Відразу по завершенню бою переможців нагороджують почесними грамотами та медалями. 

Переможець каже, тренується вже 3 роки, за цей час брав участь у 4-х змаганнях і завжди перемагає, адже має свої фішки. Сьогодні суперника відправив у технічний нокаут. 

«Я швидко роблю напад, все, я виграю постійно. Пішов у цей спорт, щоб захищатися, але мені вже хочеться на міжнародні змагання піти» — сказав спортсмен Євгеній Савчук.

Своїми секретами перемоги діляться й інші бійці, кажуть безумовно дотримуються порад тренера.

Сьогодні змагання відбуваються у розділі К1, тобто майже усі прийоми спортсменам дозволені. 

Серед суддівського складу — Артем Мельник усім відомий як «Алабай». Два тижні тому спортсмен повернувся з Міжнародного турніру з Узбекистану. Цього разу противниками «Алабая» були два представника з Казахстану. 

Цього разу здобув срібну нагороду, але не засмучується, каже ці змагання дали найцінніше — досвід. Наразі на спортсмена чекає відпочинок, далі виснажливі тренування з урахуванням минулих помилок та підготовка до Кубку Світу в Угорщині, що відбудеться у вересні та Чемпіонату Світу у жовтні