Баскетбольна команда «Житомир» посилено готується до Чемпіонату України

542

Ні хвилини відпочинку. Житомирські баскетболісти посилено тренуються — готуються до нового спортивного сезону. Адже не за горами новий Чемпіонат України. 

«У першу чергу, у нас стоїть завдання, як мінімум потрапляти до призерів. Тобто ТОП-3. Завдання максимум стоїть — це перше місце в Першій Лізі у цьому році. У першу чергу, ми зробили акцент на командну взаємодію» — повідомив тренер БК «Житомир» Юрій Горєнков.

Тренер БК «Житомир» розповідає, формувати конкретні цілі неабияк допомагають спонсори. Розуміння того, що команда не залишиться без підтримки  дозволяє зосередитися на першочергових завданнях. Аби підвищити свої шанси на перемогу підсилили команду й новими професійними гравцями. Проте, основний склад залишили незмінним.

«Основний кістяк у нас залишився. Тобто це Рома Дмитренко, Стас Алексейчик і наш капітан Міша Нейжмак. У цьому сезоні ми залучили більше молоді — наших житомирських вихованців і взяли ще двох молодих гравців з Києва. Це Рома Маярчук і Денис Константиновський. Тобто ми так достатньо омолодили склад, аби дати хлопцям можливість розвиватися» — додав тренер БК «Житомир» Юрій Горєнков.

Михайло — капітан баскетбольної команди, формує бойовий дух і настрій своїх товаришів по команді. Зізнається суперників не бояться, але недооцінювати їх теж не варто. Тому вирішили тренуватися комплексно, пропрацьовувати кожен елемент і синхронізуватися в одне ціле під час гри.  

«Багато приділяємо захисту, над різними системами захисту, як зони, так і особистий захист розбираємо. Працюємо над нападами. Розбираємо детально наші комбінації: як, куди, хто виходить, заслони» — розповів капітан БК «Житомир» Михайло Нейжмак.

Юрій у минулих сезонах грав за баскетбольну команду «Коростень». Та у цьому сезоні перевагу віддав Житомиру. Спортсмен розповідає, відразу погодився грати за рідне місто та тренувати молоде покоління. Впевнений, новий сезон змусить попітніти. 

«У цьому сезоні всі покращили свої склади. Додали нових гравців, більш сильніших. Тому цей сезон буде достатньо цікавий. Важкий, але цікавий» — сказав гравець БК «Житомир» Юрій Шикерявий.

Вадим у команді грає на позиції розігрувача-захисника. Основне його завдання — налагодити гру в захисті та впершу чергу, у нападі. Має розставити колег на полі у такому порядку, щоб усі комбінації було зіграно правильно та в таймінг, а також посприяти закиданню м’яча у кільце. Спортсмен переконаний, чемпіонство цього сезону їхнє.

«Ми очікуємо лише перемогу. Ми для цього тут і зібралися. Приїхали достатньо імениті хлопці — люди, які вже багато грають, люди в яких є великий досвід. Тому один з пунктів чому, в тому числі і я, був згоден тут грати — це чемпіонські амбіції» — розповів гравець БК «Житомир» Юрій Шикерявий