У Житомирі відбулася сесія обласної ради: підсумки

Депутати облради підтримали рішення повернення Новограду-Волинську історичну назву — Звягель. Далі рішення прийматиме Верховна Рада. Також чиновники призначили нового керівника готельного комплексу «Україна» став депутат Сергій Білошицький, а директором КП по експлуатації адмінбудинків став Андрій Афанасьєв. Та «найгарячішими» були питання про реорганізацію комунальних закладів. 

«Дуже таких чимало було непростих питань, але скажу як депутат другої каденції підряд, багато з цих питань потребували вирішення, насправді, вже давно» — сказав заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Зокрема до обласного краєзнавчого музею приєднали Кмитівський та обласний літературний музей. «Фольклорний ансамбль «Родослав» приєднався до обласної філармонії. Зміни доторкнулися й спеціалізованого будинку дитини, що у Новограді-Волинському. 

«Там знаходиться понад 50 чоловік персоналу, і по-моєму, семеро діток. Вартість дитини обходиться понад 800 тисяч. Про це питання ми говоримо уже три роки, але, на жаль, ну через різні причини, в першу чергу все таки через політичні. Тому, що серед депутатів не завжди находилась в залі підтримка цих питань. Разом з тим, будинок дитини, який ви знаєте на Богунії, де 50 дітей, навіть трохи більше, там дають досить гарні умови для перебування дітей. Тому шляхом приєднання ми вирішили сьогодні от таку проблему» — повідомив заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Реорганізували й ряд спортивних шкіл. ДЮСШ обласної ради та ДЮСШ «Юність» приєднали до дитячої спортивної школи «Динамівець». Напередодні тренери переймалися, що таке рішення депутатів залишить їх без роботи, а дітей без улюбленої справи. Утім ще за два дні до сесії, розповідає Олексій, влада зв’язалася із ними і пообіцяла, що жоден із тренерів роботу не втратять, а діти навпаки отримають покращені умови для тренувань.

Під реорганізацію потрапив і медичний центр спортивної медицини, він увійшов до складу обласного медичного консультативно-діагностичного центру. Чи ліквідовувати комунальне некомерційне підприємство депутати довго сперечалися. Керівник закладу наголошував перш за усе, що це загрожує безробіттям працівникам. Врешті-решт депутати підтримали це рішення. Заступник голови обласної ради пояснює, з такою пропозицією виступив департамент охорони здоров’я при військовій адміністрації.

Водночас Ширма спростував і побоювання депутатів про долю приміщення. 

Також під час засідання депутати переуклали угоди із директор онкодиспансером Ігорем Сабадашем, із Юрієм Довгополим, який надалі очолюватиме обласну дитячу лікарню, Олег Пасічник залишається начальником Бердичівського міжміського бюро технічної інвентаризації, а Василь Врублевський керуватиме до 2027-го року обласною науковою бібліотекою імені Ольжича. А от директором академічного обласного театру ляльок став Сергій Мисечко