Житомирські «Дракони» посіли призові місця на Чемпіонатах світу та Європи (ВІДЕО)

«Це була моя мрія виступити від обличчя України і показати рівень на міжнародній арені. Це мене найбільше мотивувало, аби не підвести», — каже учасник Чемпіонату Європи Артур Воробйов.

І мрія таки здійснилася. Під час Чемпіонату Європи з веслування на човнах «Дракон» дитяча збірна України здобула перемогу у всіх номінаціях. 96% команди складали діти саме з Житомирщини, і лише 4 учасника були з інших областей. Тренер каже, на його шляху такий показник вперше. Згадує, підлеглі обійшли навіть дорослих.

«Всі діти вже відмовились з нами ганятися, розуміли, що без варіантів, ми все одно переможемо. Нас поставили з дорослими. І коли ми зафінішували, а вони ззаду доїжджали, нам всі аплодували. Це було круто», — сказав голова «Федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області» Дмитро Мороз.

Чемпіонат Європи проходив в Іспанії. Проти збірної України виступало близько 11 країн. Та наша команда у загальнокомандному заліку посіла 3 місце, здобувши 18 – золотих , 6 – срібних та 1 бронзову медаль. Тренер згадує, готувалися дуже довго.

Майже одночасно проходив Чемпіонат світу в Чехії. До складу збірної увійшли 11 спортсменок з Житомирської області.

Загалом збірна здобула 3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові медалі. Такий результат за підсумками обох Чемпіонатів є унікальним, а житомирські спортсмени зробили великий вклад у загальну перемогу.

Після повернення додому спортсмени знайшли час на відпочинок та вже зараз планують наступні змагання. А також мріють, аби саме в нашому місті пройшов наступний Чемпіонат України та Європи, адже Житомир – місто, де живуть «Дракони».