60 переможців грантової програми «Власна справа» створять понад 150 робочих місць на Житомирщині

60 переможців грантової програми «Власна справа» створять понад 150 робочих місць на Житомирщині

За підсумками шести періодів реалізації програми «Власна справа» в рамках проекту «єРобота» 60 подавачів грантів із Житомирщини отримали позитивні рішення. На втілення своїх бізнес-ідей вони отримають загалом майже 13,7 млн грн, в середньому по 228 тис. грн кожен з переможців. Результатом розвитку їхньої підприємницької діяльності стане створення 153 нових робочих місць. Про це повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«Серед переможців – 40 діючих підприємців, які отримають додаткові кошти для розширення бізнесу; 15 жителів області, які за грантові кошти розпочнуть підприємницьку діяльність, і 5 підприємств – юридичних осіб, які збільшать масштаб своєї діяльності та, відповідно, кількість працівників», – йдеться у повідомленні. 

Відповідно до бізнес-планів переможців лідирують такі напрями діяльності:

  • оптова та роздрібна торгівля (40%),
  • переробна промисловість (15%),
  • тимчасове розміщення й організація харчування (13%),
  • охорона здоров’я і надання соціальної допомоги (7%).

Нагадаємо, що програма надання грантів для бізнесу «єРобота» розпочалась 1 липня. З 3 по 16 жовтня триває восьма хвиля прийому заяв на отримання мікрогрантів. Всього передбачено 12 таких періодів, кінцевий строк подання заяв – 12 грудня 2022 року.

Програма передбачає надання мікрогрантів до 250 тис. грн. для малого бізнесу та мікробізнесу з умовою створення одного або двох робочих місць в залежності від розміру гранту.

Подати заяву можна через портал «Дія»   https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Індивідуальні консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0(412) 43-20-40 або 063-214-41-75.

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr

.