Легендарна пісня «А льон цвіте» у новій інтерпретації (ВІДЕО)

Чи прислуховувались ви до мелодії, яка сповіщає житомирянам про нову годину часу? Годинник, майже з 50-річною історією має свій, особливий музичний супровід, який не повторюється в жодному місті країни, адже це наша пісня «А льон цвіте» на слова Василя Юхимовича, та автора музики Івана Сльоти.

«Виявилось, що цю мелодію написав якийсь випадковий композитор. Але він не тільки це, він інші слова писав, як «Мій Харків», «Мій Мелітополь». Тому ми вирішили змінити мелодію», — каже конструктор Сергій Каплун.

Пісня, яка народилася тут, на Поліссі, серед льонів-довгунів, як писав автор, стала справжньою візитівкою Житомирщини. У той час, а це 70-ті роки, ніхто не міг спрогнозувати, що слова стануть пророчими і такими болючими у 21 столітті, адже писалася вона, як твір-реквієм пам’яті загиблим воїнам, що боролися за волю рідної землі. І сьогодні історія повторюється, і знову мати жде додому сина.

Про пісню не забували, вона справжня легенда в Поліському академічному ансамблю пісні і танцю «Льонок» імені Івана Сльоти, якому в цьому році виповнилось 65 років. Нині, у час війни вона стала справжнім символом надії на повернення солдат додому і надії на Перемогу. Тому молоді та креативні митці дали легенді нове дихання.

Режисер кліпу пригадуючи перші дні війни каже, для культурного фронту об’єдналися всі, адже люди потребували підтримки.

Пісню теж обрали невипадково, слова говорили самі за себе, тому часу на роздуми не залишалось.

Виконавцем та автором нових рядків каверу став звукорежисер Телеканалу СК1 Костянтин Кудряков. За рекордно-короткий термін народилася нова пісня, яка зачепила не одну душу.

Костянтин має вже чималий досвід у написанні пісень, він випустив не один альбом, але саме ця композиція стала болючою.

Народна пісня, народна творчість – це те, що потребуємо сьогодні всі ми. Виборюємо перемогу і нехай кожна мати дочекається на свого сина.