У Житомирській міській раді планують виділити кошти на знесення зруйнованого 25 ліцею (ВІДЕО)

У Житомирській міській раді планують виділити кошти на знесення зруйнованого 25 ліцею (ВІДЕО)

У Житомирі вже на наступній сесії планують виділити кошти для демонтажу 25 ліцею, який зруйнувала ворожа рекета навесні минулого року. Про це повідомив міський голова Сергій Сухомлин. Він пояснив, що навчальний заклад досі не розібрали, бо держава не виділила кошти на ці роботи. Також, за словами міського голови, вчителі пройдуть стажування по менеджменту, а вже після відбудови учнів навчатимуть за новою програмою.

«Питання, яке багато обговорюється – це знесення зруйнованого нашого 25 ліцею. Ми десь свідомо на початку не зносили цей ліцей, бо ми розуміли, що всі ці іноземні фонди, які їздять і посольства їхніх країн це можливість привернути увагу і отримати фінансування на відбудову тих об’єктів, які були зруйновані в Житомирі. Але ми фактично вже отримали фінансування від Республіки Португалії та проєкт цього ліцею. Зараз працює робоча група над програмою 25 ліцею, по якій будуть навчатися діти після відбудови», – сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Основне завдання, за словами міського голови, – побудувати один з найкращих ліцеїв в Україні. Для вчителів цього навчального закладу в Естонії та Фінляндії проведуть стажування по менеджменту за кошти фінського урядового фонду.

«Проте його потрібно зносити, бо це небезпечно для дітей, які дуже часто там знаходяться. В минулому році держава виділяла фінансування на відбудову, але ми розуміємо, що в державі коштів мало і ситуація складна, фактично знаходиться на дотації Європейського Союзу, США. Обласна адміністрація теж, розуміючи, що потрібно це робити, зробила проєкт та проводила тендер, але коштів, поки що, держава не виділила. Ми не можемо чекати і на найближчій сесії виділимо кошти і після проведення тендеру будуть роботи по фактично знесенню зруйнованого нашого 25 ліцею. Впевнений, що на цьому місці точно буде набагато і більший, і кращий, і абсолютно сучасний новий навчальний заклад», – говорить міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Нагадаємо впродовж трьох днів у Житомирі обговорювали нову освітню концепцію для 25-го ліцею.