У Бердичеві слідчі оголосили підозру керівнику коледжу у розтраті державних коштів

У Бердичеві слідчі оголосили підозру керівнику коледжу у розтраті державних коштів

Чоловік прийняв на роботу свого знайомого. Щоправда, той на роботі не з’являвся і своїх обов’язків не виконував. А от заробітну платню йому справно нараховували упродовж 1,5 року. Сума збитків склала майже 82 тисячі гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

«Слідством встановлено, що у липні 2021 року 43-річний керівник навчального закладу видав наказ про прийняття на роботу водія. Чоловік написав відповідну заяву та відкрив банківський рахунок для отримання зарплатні.

Керівник коледжу завжди затверджував підроблені табелі обліку робочого часу водія та надавав їх до бухгалтерії коледжу. На підставі підроблених документів відбувалося нарахування та виплати заробітної плати. Також чоловікові зараховувався відповідний трудовий стаж. Так тривало до кінця грудня 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Днями слідчі Бердичівського райвідділу поліції за погодженням з Бердичівською окружною прокуратурою оголосили керівнику коледжу підозру у розтраті майна, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.