18-річна Ірина Бондар виборола 3 місце на Чемпіонаті світу: з якими проблемами зіштовхнулась (ВІДЕО)

225

Перші серйозні перемоги Ірина здобула за останні два місяці. У червні дівчина виборола 3 місце на Чемпіонаті Європи, а у серпні посіла третє місце на Чемпіонаті світу.

«На Європі я боролася із чотирма претендентками, дві сутички я виграла достроково 10:0. За вихід у фінал я боролась із азербайджанкою, я вигравала 11:4 і потім вийшла така ситуація, що я накат робила і виходить опинилася на спині. І хлоп, і все, сутичка закінчилась», — розповідає призерка Чемпіонату світу з вільної боротьби Ірина Бондар.

Дівчина зізнається, ці перемоги далися їй складно й результати могли бути зовсім іншими, втім, за її словами, до української команди судді відносилися упереджено. Й попри апеляцію тренера заслужені бали не повернули.

Але попри такі бали на Чемпіонаті світу Ірина таки зробила реванш і перемогла азербайджанку.

Тренер Ірини каже, таких успішних спортсменів серед дівчат у Житомирі нині небагато. До цього були ще дві дівчини, утім вони поїхали у інші міста.

У цьому спорті дівчина уже майже 7 років, кар’єру розпочала у Новоград-Волинському й 4-й рік тренується у Житомирі. Ірина ж згадує, колись і подумати не могла, що вільна боротьба стане способом життя й перший похід у зал обернеться тим, що ставати у спарингувати з нею боятимуться і хлопці.

А тепер Іра у складі збірної України й має перспективні плани на майбутнє.

Часу на відпочинок після здобутих перемог дівчина не має, вже 24 вересня у Хмельницькому відбудеться Чемпіонат України, а згодом Ірина їде на Чемпіонат світу в Іспанію, втім завітна мрія, до якої наполегливо йде спортсменка – Олімпіада 2024 у Парижі. Здобуту бронзу дівчина присвячує Збройним Силам, каже саме у такий спосіб спортсмени нагадують про війну в Україні світові.