У Житомирі неможливо відновити роботу кількох підстанцій, які обстріляли росіяни

215
У Житомирі неможливо відновити роботу кількох підстанцій, які обстріляли росіяни

Для ремонту потрібне обладнання, яке треба замовляти і дуже довго чекати виробництва, повідомив в етері телемарафону міський голова Сергій Сухомлин. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Частина промислових підприємств, що споживають багато електроенергії, перейшли на роботу в нічний час та у вихідні. Випуск електротранспорту скоротили в три рази, а освітлення в місті вмикають тільки на 30% від потужності.

«Роботу деяких підстанцій за такий час неможливо відновити, бо йдеться про обладнання, яке треба замовляти, і дуже довго чекати виробництва. Але Житомир живе. Ми скоротили випуск електротранспорту в три рази. Освітлення в місті вмикаємо тільки на 30% від потужності, тобто в принципі працює кожен третій ліхтар. Ми з обленерго чітко регулюємо вечірні і ранкові піки. Наприклад, подачу води на очисні споруди ми в денний час скорочуємо для того, щоб зменшити енергоспоживання і запускаємо після того, як минають піки. Це ніяк не впливає на подачу води в місті», – зазначив Сухомлин.

Генератори великої потужності забезпечуватимуть роботу водоканалу і теплокомуненерго – у разі критичної ситуації ці підприємства зможуть подавати воду і тепло в будинки.

Також у місті планують облаштувати 21 пункт обігріву.

Нагадаємо план на випадок погіршення ситуації з електроенергією є – розповідають у міськраді. Ранкові обстріли у Житомирі: наслідки для електрозабезпечення міста. Житомирщина поступово відновлюється після чергового терористичного удару росіян по енергетичній інфраструктурі. Житомир планує закупити потужні генератори, а режим економії електроенергії доки скасовувати не будуть.